• e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Bitlis

Valilikler

T.C. HİZAN KAYMAKAMLIĞI
T.C. HİZAN KAYMAKAMLIĞI
T.C. HİZAN KAYMAKAMLIĞI
  • KAYMAKAMLIK
    Kaymakam Kaymakamlık Birimleri İlçe Protokol Listesi Tarihçe Mevzuat Kurumsal Kimlik
  • HİZAN
  • MAHALLİ İDARELER
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNDEM
    Haberler Duyurular İhale İlanları
  • İLETİŞİM
°C
24
Şubat2021
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • KAYMAKAMLIK
    • Kaymakam
    • Kaymakamlık Birimleri
      • İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü
      • Evrak Şefliği
      • İşlemler Şefliği
    • İlçe Protokol Listesi
    • Tarihçe
      • Görev Yapmış Kaymakamlar
    • Mevzuat
    • Kurumsal Kimlik
      • Kaymakamlık Logosu
  • HİZAN
  • MAHALLİ İDARELER
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
      • İlçe Jandarma Komutanlığı
      • İlçe Emniyet Müdürlüğü
      • İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
      • İlçe Müftülüğü
      • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü
      • İlçe Mal Müdürlüğü
      • İlçe Sağlık Müdürlüğü
      • İlçe Tapu Müdürlüğü
      • İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü
      • İlçe Halk Kütüphanesi
      • İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
      • Devlet Hastanesi
    • Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Duyurular
    • İhale İlanları
  • İLETİŞİM

Hizan Karakovan Balı

Hizan’da ilkbaharda zengin floraya sahip yüksek kesimlerdeki yayla ve dağlara bırakılan kovanlarda organik üretilen karakovan balı ilçe ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. İlçede yaklaşık 60 bin kovan bulunuyor bu rakam Türkiye’deki kovan sayısının yüzde 39’una tekabül etmektedir. Hizanın 2450 rakımlı yüksek dağ ve yaylarında üretilen tadı, aroması ve kalitesiyle benzerlerinden ayrılan Hizan karakovan balı, Hizan’ın önemli bir gelir kaynağını oluşturmaktadır. Hizanın dağlık bir bölge olması arıcılık için elverişli hale getirmekte ayrıca ilçenin bitki florası da oldukça geniştir. Hizanın dağlarında kekik ve geven yoğunluktadır.

Bal yarışmalarında dünya birinciliği ve ikinciliği bulunan Hizan balı, meşakatli bir uğraşın ardından üretilir iç piyasa dışında yurtdışına da Hollanda, İngiltere, Katar gibi ülkelere de ihraç edilmektedir.

Karakovan balı üretimi genellikle ağaçların kütükleri oyularak silindir şeklinde kovan haline dönüştürülür. Bu ağaç kütüklerinden oluşan kovanların giriş taraflarına kapak yerleştirilir. Bu kapaklarda arıların giriş ve çıkışları için bir delik açılır. Karakovan balı üretimi yapılacak olan kovanların üstü doğal gübre ve benzeri tabakalar ile üstü örtülür. Güneş ışığı bile görmeyen bu kovanlar yaklaşık olarak 6-7 ay gibi uzun bir süre zarfında bekler.  Hizan karakovan balı şeker hastası insanların bile rahatlıkla, güven içerisinde tüketebilecek kadar doğal ve organik bir şekilde üretilir

https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 
  • Resmi Gazete
  • e-Mevzuat
  • Terör Arananlar
Yenikent Mahallesi Hükümet Caddesi Hükümet Konağı Kat:2
0434 611 20 01 Belgegeçer: 0434 611 21 51